Trawa pszeniczna 101: Przygotowanie, wyciskanie soku i podawanie

News

Bonnie Mulligan

Zgodnie z amerykańskimi wytycznymi żywieniowymi powinniśmy spożywać co najmniej 2,5 filiżanki owoców i warzyw dziennie, aby czerpać korzyści, takie jak zmniejszone ryzyko chorób układu krążenia. Jednak świeże, naturalne składniki mogą zrobić znacznie więcej niż tylko poprawić stan zdrowia serca. Mogą również wzmocnić Twój układ odpornościowy, zwiększyć poziom energii, poprawić jakość skóry i włosów, pomóc w utrzymaniu lub utracie wagi, a nawet złagodzić ból. Sok z trawy pszenicznej zapewnia wiele z tych korzyści, dlatego stał się tak popularnym napojem dla osób prowadzących zdrowy tryb życia.

Jeśli planujesz otworzyć bar z sokami i pozyskiwać sok z trawy pszenicznej, aby zadowolić swoich klientów, prawdopodobnie wiesz już o tych korzyściach. Możesz jednak nie wiedzieć, co dokładnie składa się na sam proces wyciskania soku. W dzisiejszym wpisie dowiesz się więcej o tym, jak przygotować trawę pszeniczną przed wyciskaniem soku, jak uzyskać sok z trawy pszenicznej i jak podawać produkt wytworzony w komercyjnej sokowirówce z trawy pszenicznej.

Przygotowanie trawy pszenicznej
Tak jak każdy inny produkt, trawa pszeniczna wymaga kontroli i odpowiedniego przygotowania, aby uzyskać najlepszy sok. Przed przystąpieniem do sokowania należy obejrzeć całą trawę pszeniczną, aby zapewnić jej właściwy kolor i brak pleśni. Świeże kiełki zapewniają najlepszy smak, dlatego optymalnie jest zbierać je do swoich zamówień. Należy pamiętać, że trawa pszeniczna zapewnia najwięcej korzyści bezpośrednio po wyciśnięciu soku, dlatego zamrażanie lub przechowywanie w lodówce większych ilości soku z trawy pszenicznej nie jest idealnym rozwiązaniem. Sok z trawy pszenicznej powinien być spożyty w ciągu pół godziny od wyciśnięcia.Ogólnie rzecz biorąc, z ćwierć filiżanki trawy pszenicznej można uzyskać jedną porcję soku z trawy pszenicznej; może zaistnieć potrzeba zebrania większej ilości soku, jeśli porcje są większe. Zbierz pożądaną ilość trawy pszenicznej i posiekaj ją na mniejsze kawałki. Jeśli przygotowujesz kilka porcji, upewnij się, że wszystkie wielkości porcji są równe, zanim przejdziesz do etapu wyciskania soku.

Wyciskanie soku z trawy pszenicznej
Do tego etapu najlepiej jest użyć sokowirówki do trawy pszenicznej, a nie zwykłego blendera lub innej komercyjnej sokowirówki. Wynika to z faktu, że ruchy wykonywane przez tradycyjny blender lub sokowirówkę powodują utlenianie chlorofilu trawy pszenicznej. W razie potrzeby do wyciśnięcia soku można użyć moździerza i tłuczka. Jeśli robisz to ręcznie, musisz stopniowo dodawać wodę, aby uzyskać pastę, a następnie odcedzić sok i powtórzyć te czynności. Wyciskanie soku z trawy pszenicznej za pomocą specjalistycznej sokowirówki usprawni ten proces, dzięki czemu pracownicy będą mogli szybciej i łatwiej obsługiwać klientów.

Jak delektować się sokiem z trawy pszenicznej
Wiele osób decyduje się na wypicie soku z trawy pszenicznej z samego rana lub zawsze, gdy potrzebują zastrzyku energii. Jest to z pewnością nowy smak, więc możesz polecić alternatywę dla niepewnych klientów. Rozcieńczanie soku z trawy pszenicznej innymi sokami owocowymi lub warzywnymi może sprawić, że będzie on o wiele smaczniejszy. Z tego powodu wiele barów z sokami włącza trawę pszeniczną jako jeden z elementów do swojego menu. Sok pomarańczowy, jabłkowy i marchwiowy szczególnie dobrze komponują się z trawą pszeniczną. Sok z trawy pszenicznej można również dodawać do smoothies.Jeśli chcesz oferować sok z trawy pszenicznej w swoim lokalu, warto zainwestować w wyciskarkę, aby proces ten był prosty i bezpieczny. Aby dowiedzieć się więcej o naszych komercyjnych sokowirówkach, skontaktuj się z nami już dziś.